mandag den 14. maj 2012

Dag 42 + 43

Dag 42

Tømrerne og mureren har gået og arbejdet siden onsdag, og da vi kom ud i huset lørdag, så det sådan her ud:


Vi har fået et flooooooot, stort vindue i! Det gør rigtig meget ved rummet. Det er blevet dejligt lyst. De er ikke helt færdige endnu, men det går stærkt!

Nede i entreen var der lagt linoleumsgulv. Det skulle selvfølgelig pilles af. Men da vi tog det af, var det ret tydeligt at plankegulvet nedenunder, ikke havde det alt for godt. Der hvor det indbyggede skab har stået var gulvet stort set råddent. Nogle steder, kunne man stikke en finger ned mellem brædderne, fordi de var så bløde:


SUK, tænkte vi. Men heldigvis kom mine forældre senere på dagen, og min far kunne fortælle os, at det ikke ville være svært at fixe og det ville ikke blive særlig dyrt, så forsikringen skulle ikke med ind over. Pyha :-) Så det bliver ordnet i morgen.

Derudover kom mine forældre også med bilen fuld af alt vores tapet- og malinggrej:


Og Jespers storebror hjalp os med at hente gulv i Tæppeland, der skal lægges i stuen:


Det er godt, der er så mange der vil hjælpe os, når nu vi ikke selv har bil eller kørekort :-)


På loftet over trappen, på skråvæggen, havde de tidligere ejere sat en plade på. Det plade bulede og sad ikke særlig godt, så den skulle også ned. Indenunder så det sådan her ud:


Det var ikke til at reparere på, så vi hev pudset ned:


Så sætter vi gipsplader på, ligesom tømrerne har gjort ved siden af, så væggen bliver jævn.

Oppe i det gamle thekøkken var der også lagt linoleumsgulv. Det røg også af. Gulvet nedenunder var heldigvis ikke råddent, til gengæld var det pilskævt. Det er ligefør man bliver søsyg af at gå på det. De har prøvet at udligne det før, men det er ikke lykkedes helt. På det her billede kan man få en fornemmelse af, hvor store huller der er ind i mellem:


Der ligger vi noget selvnivellering, som bør gøre gulvet plant, og så lægger vi nogle masonitplader ovenpå. Så må vi finde ud af om vi vil have gulv eller gulvtæppe på bagefter.


Dag 43

I dag nåede vi en helt masse! Vi havde hjælp fra Jespers søster, Stine, min bror, Jannick, og mine forældre. 

Gulvet i entreen blev hevet op:


Der blev lagt rockwool og plastik:


Og så blev der lagt plader:


Ovenpå pladerne bliver der så lagt trægulv, men det venter vi lige med, til vi er færdige med at arbejde.

Ude i haven lavede vi "malings-stationer", så vi kunne få malet radiatorerne:


Vi fik malet 7 ud af 8 radiatorer, så de er næsten helt klar.

Derudover fik vi smurt pudsgrunder på alle væggene i stue og køkken. Det er noget mærkeligt, blågrønt stads:Til at smøre det på, havde vi købt et par teleskopsæt fra Harald Nyborg. De var smaaaarte. De bliver gode at have, når vil skal til at male.


Ydermere fik vi mørtlet en masse og sat plader på et par vægge. Vi nåede en del, men er liiiiiidt stressede. Der er rigtig meget der skal ordnes her de sidste par uger. I morgen begynder Jespers mor på tapetseringen - Det bliver dælme godt!

PS: Stine var rundt i haven og tælle alle tulipanerne. 195 tulipaner, er der i vores lille have! :-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar